Search
  • Mirela Marković

KAKO NJEGOVATI NOKTE U VRIJEME KADA SALONI NE RADE

Updated: Sep 17

Vrijeme je samoizolacije i kao što znate, svi saloni za nokte su zatvoreni. Kako biste uspješno njegovali svoje nokte i u vrijeme kad ne možete doći u salon na tretmane, donosim nekoliko savjeta.


Ukoliko na noktima imate gel, najbolje ih je kratiti i oblikovati rašpicom. Nikako nemojte koristiti grickalicu jer na taj način gel puca i lomi vaše prirodne nokte. Napravite željeni oblik i vodite računa da obavezno porašpate bočne strane nokta da negdje ne zapnete.


Ako vas nervira izrast, ako imate na noktima neku nude boju, dovoljno je samo običnim lakom u nude boji prelakirati nokte kako biste ih osvježili. Ako pak imate tamne boje, prelakirajte nokte još tamnijom bojom ili šljokičastim lakom kako se izrast ne bi vidio.


Ukoliko želite skinuti gel, uzmite grublju rašpicu i lagano ga rašpajte. Kada vidite da se približavate prirodnom noktu uzmite nježniju rašpicu i dovršite rašpanje. Pazite da pritom ne oštetite svoje prirodne nokte. Imajte na umu da će vam ovo uzeti puno vremena, iz tog razloga većina salona koristi električnu turpiju.


Ukoliko imate trajni lak, također je poželjno rašpicom skratiti nokte i oblikovati na željeni oblik, i također se ne preporuča grickalica. Ako ćete skidati trajni lak, možete ga skinuti na dva načina. Prvi je da rašpicom lagano skinete sjaj, natopite vatice 100 postotnim acetonom, stavite na nokte i zamotate u aluminijsku foliju. Tako držite 15-20 min, skinete folije i lagano drvenim štapićem uklonite lak. Aceton mora biti čisti, acetoni iz DM-a i običnih trgovina neće biti učinkoviti. Čisti aceton možete nabaviti trenutno samo u ljekarnama, ali vam svakako ne preporučamo odlazak u ljekarnu u ovo doba corona virusa.


Drugi (i meni draži) način na koji možete skinuti trajni lak je rašpanjem. Prvo uklonite sjaj sa laka i onda lagano rašpicom ostatak laka. Možete ostaviti tanak sloj baze i obavezno pripazite da ne prerašpate svoj prirodni nokat. Rašpanje je bolji način od acetona jer manje oštećuje nokte. Zamislite samo koja je jačina acetona kad uspije otopiti lak koji je trajni i posušen u UV LED lampi. Što taj aceton onda radi vašoj koži i noktima?


Nakon što uklonite gel ili trajni lak, preporuča se koristiti kokosovo ili maslinovo ulje i za njegu ruku i kožice oko noktiju. Nikako nemojte nokte lakirati Eveline 8 u 1 lakom jer sadrži kancerogeni formaldehid i može izazvati oštećenja noktiju, pucanje noktiju i bolove.


Ovo je doba kada jako puno peremo i dezinficiramo ruke te je normalno da se i koža ruku isušuje i puca. Pojačajte hidrataciju kože hidratantim kremama, a ukoliko nemate nikakvu pri ruci, poslužit će i kokosovo ili maslinovo ulje.


Također, kako biste sačuvali svoje i tuđe zdravlje, ostanite doma!24 views
 

00385 98 910 8879

©2020 by Nails & Relax. Proudly created with Wix.com